Tridify+Ramboll-2
partner-partner-2-2

Ramboll ja Tridify yhteistyöhön

– nettilinkin kautta pääsee liikkumaan rakennuksen tietomallin sisällä

Ramboll on allekirjoittanut sopimuksen Tridifyn pilvipalvelun jälleenmyynnistä. Tridifyn kehittämän teknologian avulla rakennushankkeen tietomalli saadaan vaivattomasti eri sidosryhmien ulottuville ja kommentoitavaksi.

 

Mitä jos loppukäyttäjät pääsisivät tutustumaan suunnitteilla olevan rakennuksen kolmiulotteiseen tietomalliin ja antamaan kommenttinsa suunnittelijoille selainlinkin kautta omilla älylaitteillaan? Tämä on mahdollista suomalaisen ohjelmistoyhtiö Tridifyn kehittämän pilvipalvelun ansiosta.

- Tietomallin 3D-näkymä on helppokäyttöinen ja linkki siihen toimii ilman erillistä sisäänkirjautumista tai sovellusta kaikilla laitteilla, joissa on nettiselain, kertoo Tridifyn toimitusjohtaja Alexander Le Bell.

Linkki voidaan jakaa esimerkiksi Whatsapp-viestissä.

- Linkki antaa käyttöoikeuden selaimeen, itse tietomallia ei siis jaeta, Le Bell sanoo. – Selainlinkin saanut voi tutkia ja kommentoida tietomallia itselleen sopivaa aikaan ja omaan tahtiinsa. Selaimessa tietomalliin jätetyt kommentit ja kuvat voidaan viedä takaisin alkuperäiseen suunnitteluohjelmistoon.

Helpottaa sidosryhmien osallistamista

- Tarve viestiä rakennushankkeesta eri sidosryhmille on entisestään kasvanut, sanoo tietomallintamisyksikön vetäjä Max Levander Rambollista. – Tällä teknologialla ei-ammattilaisten osallistaminen rakennushankkeeseen helpottuu.

Levander näkee Tridifyn pilvipalvelun erinomaisena lisänä Rambollin tietomallikoordinointipalveluun.

- Olemme tehneet Tridifyn pilvipalvelun tilaamisen kauttamme erittäin helpoksi. Rambollin asiantuntemusta on varmistaa, että rakennushankkeessa Tridify-teknologian käytöstä saadaan kaikki hyöty irti ja että tietomalli pysyy ajan tasalla hankkeen edetessä, Levander sanoo. – Olemme aiemmin hyödyntäneet käyttäjälähtöisen suunnittelun työpajoissa CAVE- ja VR-teknologiaa. Tätä osaamistamme voidaan hyödyntää nyt myös Tridify-teknologian kanssa.

Levanderin mukaan Tridify-pilvipalvelua kannattaa hyödyntää esimerkiksi rakennushankkeissa, joissa rakennuttaja ja rakennuksen käyttäjä ovat eri tahoja, kun rakennus tehdään isolle organisaatiolle esimerkiksi uusi sairaala tai kun vanhoja tiloja muutetaan radikaalisti.  

ramboll-fi_1200x675

Jos on joskus käyttänyt esimerkiksi Google Maps -karttapalvelun katunäkymiä, osaa käyttää myös tietomallin 3D-katselutoimintoa selainlinkin kautta”, sanoo Max Levander. Tietomallissa rakennuksen sisällä voi kierrellä ja tutustua eri tiloihin.

 

Tietoa Rambollista

Ramboll on johtava kestävien kaupunkien ja yhteiskuntien suunnittelu- ja konsultointiyritys. Säätiöomisteisessa yhtiössämme työskentelee 16 000 eri alojen ammattilaista globaalisti. Suomessa toimimme maanlaajuisesti 2 500 asiantuntijan voimin. Palvelujamme ovat innovatiiviset ratkaisut kaupunkien, infrastruktuurin, liikenteen, ympäristön ja rakennusten suunnittelussa, rakennuttamisessa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Onnistumisen takaa osaava ja näkemyksellinen henkilöstömme. fi.ramboll.com

 

Partner Badges-1

Jos olet valmis liittymään kumppanitiimiimme, rekisteröi kiinnostuksesi alla